“Be part of the Dream”

Ik ga door waar anderen stoppen

Ik ben Maaike Bennink kom uit den Bosch, heb een eigenzaak genaamd Bennink Sportmassage, studeer en ben de eerste Nederlandse slechtziende internationale wedstrijd skiester met paralympische ambitie.

Nadat ik van de ene op de andere dag vrijwel niets meer kon zien, stond mijn wereld op zijn kop. Mijn beroep als verpleegkundige moest ik opgeven en ook het sporten kon niet meer zoals vroeger. Nu ben ik omgeschoold tot sportmasseur en ben ik de eerste slechtziende skiester van Nederland met een Paralympische ambitie. Die sport is voor mij zeer belangrijk. Het geeft me plezier, doorzettingsvermogen en leert me uit te gaan van mogelijkheden in plaats van beperkingen. Daarnaast heb ik nu echt geleerd wat (blind) vertrouwen is doordat ik in een afdaling niets zie en volledig af moet gaan op de aanwijzingen van mijn buddy.

Extra plezierig en motiverend is nog wel dat ik er goed in blijk te zijn. Mijn passie en mogelijkheden hebben mij al snel in de top 10 van de wereldranglijst gebracht. Maar mijn ambitie gaat verder. Graag wil ik in 2022 meedoen aan de Paralympische Spelen. Daarmee wil ik niet alleen laten zien dat je grenzen kunt verleggen, maar ook overbrengen wat blind vertrouwen is en wat je met doorzettingsvermogen kunt bereiken. Ook voor de sport zelf zal mijn deelname een enorme boost opleveren.

Opgeven is voor mij geen optie

Als skiester is mijn beperking dat ik geboren ben in een vlak land zonder topsport structuur voor skiën en een land nu nog zonder steun vanuit de NOC*NSF. Omdat ik de eerste slechtziende slalom skiester ben zijn er nog geen limieten bepaald waar ik aan moet voldoen om voor steun in aanmerking te komen vanuit de NOC*NSF.

Dit weerhoudt me er niet van om mijn Paralympische droom te leven en te genieten van de vrijheid en plezier te maken. Dit is het belangrijkste in het leven.
Nadat ik in 2017 voor het eerste jaar internationaal ging skiën, veroverde ik meteen van de 8 wedstrijden 6 keer het podium. En dit smaakt naar meer. Inmiddels sta ik in de top 10 van de wereld wat ik graag zou willen verbeteren en om kans te maken op een plek in de selectie van de NSKIV.

Daarvoor heb ik een stichting opgericht, de Maaike Bennink Foundation zodat ik mij steeds meer bezig kan gaan houden met de sport i.p.v. randzaken.

Ik ga voor goud

Toen ik te horen kreeg dat er momenteel nog niet in mij geïnvesteerd word kwam mijn droom terug tot leven. Ik creëer mijn eigen kansen en laat succes niet aan het toeval over. Waar ik eerst nog droomde van deelname aan de Paralympische spelen wist ik dat ik het daar niet mee ging redden. Ik moest mijn zinnen zetten op een medaille en mensen vinden die mijn ambitieuze plan wilde ondersteunen. Met mijn visie weet ik mensen te inspireren en krijg ik de steun van de mensen die ik nodig heb.

Mijn winning team bestaat uit:

Nick Elsewaerd en Thomas Hemelaar (Trainers)

Rik van Leeuwen (Scholten, Fysio & trainer kracht en conditie)

Bob Willems (CTO Zuid, expert strength &conditionering)

Rob van der Werf (CTO Zuid, expert voeding)

Yvonne van Gennip (crowdfunding via talentboek)

Maarten Hermans (sponsoring advies)

Mijn visie

Ik wil mensen inspireren op weg naar mijn doel. Ik daag mensen uit om te durven dromen, hun dromen om te zetten in succes en plezier te hebben in hun weg naar succes. Ik hoop een rolmodel voor velen te kunnen zijn met of zonder beperking.

Mijn sportdoel is paralympische spelen 2022 in Peking.

Mijn motto is “Live your dream”

Mijn bijdrage aan de wereld is “Realize a million dreams”

Hoe kunt u deel uitmaken van mijn droom.

-Ik verzorg workshops waarbij de link wordt gelegd tussen het succes in de topsport en in het bedrijfsleven en de kwetsbaarheid en de kracht van een beperking.
Doordat ik in 2006 binnen een dag geconfronteerd werd met het feit dat mijn uitgestippelde leven een andere route volgde dan ik verwacht had, kwam ik zelf nog meer in mijn kracht te staan en daarmee hoop ik andere mensen te kunnen inspireren.

– Geniet mee van het succes van een (toekomstige) Paralympische sporter. Door uw logo op mijn materiaal te plakken kunt u meer naamsbekendheid genereren, komen tot een imagotransfer en maak gebruik van mijn mediawaarde.